Ψυχολογία Παιδιού και Οικογένειας

Δήμητρα Δουβλετή

Δήμητρα Δουβλετή

Γεννήθηκα και μεγάλωσα στην Καστοριά. Αποφοίτησα από το Τμήμα Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης κι έπειτα το ενδιαφέρον μου για τις ανθρώπινες σχέσεις με οδήγησε στη Συστημική- Οικογενειακή Ψυχοθεραπεία, στην οποία και εκπαιδεύτηκα στο Εκπαιδευτικό Ινστιτούτο Υπαρξιακής Συστημικής Προσέγγισης «Αντίστιξη» στην Αθήνα. Έκτοτε, ανανεώνω συνεχώς τις γνώσεις και τις ψυχοθεραπευτικές μου δεξιότητες μέσα από τη συμμετοχή μου σε σεμινάρια, ημερίδες και ομάδες εποπτείας που προάγουν κυρίως τη συστημική σκέψη.

Παρέχω υπηρεσίες ψυχοθεραπείας και συμβουλευτικής σε παιδιά, εφήβους και ενήλικες και παράλληλα συντονίζω ομάδες παιδιών και εφήβων.
Έχω εκπαιδευτεί στην Ψυχοκοινωνική Ογκολογία και στις διαταραχές Άγχους και Κατάθλιψης.
Επιπλέον, έχω ειδικό ενδιαφέρον για την Αξιολόγηση και Αποκατάσταση Μαθησιακών Διαταραχών (Διαταραχή της Ανάγνωσης, της Γραπτής Έκφρασης και των Μαθηματικών) στις οποίες έχω εκπαιδευτεί στην Εταιρεία Ψυχοκοινωνικής Υποστήριξης Παιδιού και Εφήβου.
Χρησιμοποιώ το παιχνίδι ως θεραπευτικό μέσο στη δουλειά μου με τα παιδιά και τους εφήβους (Εκπαίδευση στις βασικές αρχές της Παιγνιοθεραπείας).
Έχω εκπαιδευτεί στις Γνωστικές Τεχνικές για τον Αυτισμό και στο Παιδικό Ιχνογράφημα.

Συνεργάζομαι με ιδιωτικά κέντρα παρέχοντας υπηρεσίες ψυχολόγου και με ιδιωτικά σχολεία στην Αθήνα, όπου χορηγώ διαγνωστικά τεστ και πραγματοποιώ ενημερωτικές ομιλίες για γονείς και εκπαιδευτικούς.

Παίρνω μέρος σε ερευνητικές δραστηριότητες και συγγράφω επιστημονικά άρθρα με θέματα που αφορούν στη συντροφική σχέση, την ανάπτυξη του παιδιού, τις ανθρώπινες σχέσεις κ.ά.

Ασκώ το επάγγελμα στο ιδιωτικό μου γραφείο στο Πέραμα Αττικής  και παράλληλα εργάζομαι ως επιστημονική υπεύθυνη στο Κέντρο Ειδικών Θεραπειών για Παιδιά και Εφήβους «Θεραπαίζοντας»  και στο κέντρο ψυχοθεραπείας «Συνήχηση»

One comment on “Δήμητρα Δουβλετή

  1. Παράθεμα: Τήρηση συμφωνιών - το κλειδί για μια "ομαλή" εφηβεία - The Mamagers.gr

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: